Woningaanbod

Op Enka is grotendeels gerealiseerd. Bovenstaande vogelvlucht geeft veel informatie over de locatie, de buurtjes, de voorzieningen en de monumenten.

Klik op één van de pointers om meer informatie te bekijken over de plek, de gerealiseerde gebouwen, monumenten en/of voorzieningen of om belangstelling achter te laten.

 

Deelgebied H

De stationswijk van OP ENKA is volop in ontwikkeling. Deze wijk bestaat uit twee deelgebieden: deelgebied H en deelgebied I. In deelgebied H wordt op dit moment gebouwd. Hier bouwt BAM in opdracht van AM 201 nieuwe sociale huurwoningen voor Woonstede, wordt een commerciële ruimte van 400 m2 gerealiseerd nabij het station en wordt de openbare ruimte aangelegd (parkeerplaatsen, wegen, voetpaden en groene autovrije ruimte). Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind 2022 afgerond.

 

Deelplan i. - ‘t Hartogshof

Hier komt een prachtig gebouw dat gaat zorgen voor de aansluiting van het dorpsere karakter van OP Enka en het nieuwe Stationsgebied. Het gebouw ligt pal naast de nieuwe P+R locatie en intercity station Ede-Wageningen. Daarnaast vind je aan de noordzijde van het gebouw een groene omgeving genaamd de bostuin.

In totaal komen er 169 woningen, variërend in prijzen en woningtypen. Een Carré van wonen (huur en koop) met een gezamenlijke binnentuin op een te realiseren parkeerdek. Omgeven door groen en verpakt in een veelzijdige architectuur. Grote en kleine appartementen worden hier afgewisseld met stadsvilla’s. Ze hebben 1 ding gemeen. Er wordt er rekening gehouden met klimaat- en natuurinclusieve maatregelen in en rondom het gebouw. De verkoop start na de zomervakantie van 2022.

 

De Residentie: deelplan H5

Aan de rand van het Bos, gelegen in een prachtige groene zone, werken we aan de planuitwerking van ‘De Residentie’, Een statig appartementsgebouw met op elke laag 4 appartementen met prachtige grote balkons/buitenruimten. De robuuste steen, kozijnen en geveldetails sluiten aan op de kwaliteit en het industriële karakter van OP Enka.

De definitieve contouren bepalen we door het betrekken van omwonenden, in samenwerking met de Gemeente Ede en AM. Verwacht wordt dat het ontwerp klaar is voor presentatie in het eerste kwartaal van 2022. We houden u op de hoogte.

Planning: Q2-Q3 2022