4 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

“Wil je bij het bos wonen op een goed bereikbare locatie? Dan kan ik je Op Enka aanraden.” Deze enthousiaste woorden komen van Patrick Alberts. Samen met zijn vrouw Adinda en twee zoontjes van 2 en 3 woont hij sinds november 2017 in De Hoven. Daar kochten ze één van de 39 eengezinswoningen. Hoe ze in Op Enka terecht zijn gekomen, is een bijzonder verhaal.

“We woonden in Amsterdam. Met z’n tweetjes een fantastische plek om te leven, maar als gezin met twee opgroeiende kinderen hadden we andere wensen. We wilden meer buiten wonen in een bosrijke omgeving en kindvriendelijke buurt. Waar dat huis precies stond, maakte ons niet heel veel uit. We hadden een brede scope rondom Arnhem, Apeldoorn, Utrecht en Amsterdam.” 

We gingen voor nieuwbouw
“In eerste instantie stond Ede niet in onze shortlist. De omgeving is prachtig en de ligging erg goed, maar de bouwstijl van de bestaande huizen sprak ons niet zo aan. Op het moment dat onze zoektocht startte, was er geen nieuwbouw beschikbaar. Die had wel onze lichte voorkeur. Bij nieuwbouw heb je meer invloed op hoe je huis eruit komt te zien. Gelukkig stonden we wel bij de Ditters Makelaars ingeschreven als geïnteresseerde voor nieuwbouw, want zo werden we geattendeerd op Op Enka.”

Dit is het !
“We waren gelijk verkocht. Je woont hier 100 meter van het bos, de jarendertigarchitectuur vinden we erg mooi, de kwaliteit van de wijk is hoog en het gebied heeft ook nog een historisch karakter. Verder is het voor mij fijn dat het station dichtbij is en ben je vanaf Ede zo in Arnhem of Utrecht.”

Tijdelijk huren en nu genieten van een mooi nieuwbouwhuis
“Omdat we ons huis in Amsterdam snel verkochten, moesten we even overbruggen in een huurwoning in Op Enka. We konden de sfeer al proeven en nu genieten we volop van ons nieuwbouwhuis. We hebben leuke buren en de sfeer in de wijk is erg goed. Onze kinderen hebben allemaal al vriendjes. In alle oprechtheid kan ik Op Enka aanraden aan iedereen met soortgelijke woonwensen.”