5 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Joey en Emma wonen al 5 jaar in Op Enka. Dat doen ze met zo veel plezier dat ze kort geleden besloten te verhuizen binnen de wijk. Samen vertellen ze over hun leven, toekomst en woondromen.

“Ruim 6 jaar geleden, in het diepst van de crisis, wilden we ons appartement in Ede verkopen. Dat was heel lastig. Woonstede had een voorstel om je ‘oude’ woning te verruilen voor een nieuwbouwhuis. Dit om leegstand in de nieuwbouwwijken tegen te gaan. Moet je nagaan, dat kun je je nu toch niet meer voorstellen! We hadden de keuze uit diverse wijken in Ede, maar vielen direct voor Op Enka door de rust, ruimtelijke opzet en ligging bij het bos. 

Op slag verliefd

“Inmiddels wonen we er alweer 5 jaar en hebben we twee kinderen gekregen. Jonaa is 2,5 jaar en Julia 10 maanden. Toen we het huis zagen - dat we laatst kochten - waren we gelijk verliefd. Het is het grootste huis van het blok aan de laan en heeft een heel ruime tuin. De opzet van De Zouterij spreekt ons ook heel erg aan en daarbij woon je hier nog dichter bij het bos. We schreven ons in en werden ingeloot. Wat een geluk! Even vroegen we ons af: doen we dit? Maar we hebben de sprong gewaagd. Het is nu of nooit en de markt is heel gunstig, dus…”

Onze plek. Nu én in de toekomst

“We willen hier nooit meer weg. Nou, zeg nooit ‘nooit’, maar plannen zijn er zeker niet. Je woont hier op een toplocatie. Alles ligt op een steenworp afstand, van de supermarkt tot het treinstation en het centrum van Ede. En we hebben gehoord dat er misschien nog een school in de wijk komt. Dat zou helemaal ideaal zijn!”

Eindelijk die langgedroomde leefkeuken

“We kijken er enorm naar uit om te verhuizen. Altijd droomden we van een leefkeuken waar we met familie en vrienden van kunnen genieten. Die droomkeuken konden we 5 jaar geleden niet realiseren, nu wel. We hebben de indeling omgedraaid en het grootste deel aan de tuinkant van het huis tot leefkeuken bestempeld. We zien al helemaal voor ons hoe we koken aan het kookeiland, dat iedereen gezellig aan de grote eettafel aanschuift en dat je op deze plek ook verbonden bent met de grote tuin.”