11 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Wist je al dat AM duurzaam ontwikkelt en bouwt in Op Enka? Daarin gaan we best ver. Zeker bij “In de Fabriek”. Net als alle woningen in Op Enka worden de nieuwe woningen achter de oude fabrieksmuur voorzien van biowarmte en zijn ze gasloos. Maar er is nog meer en daar gaat dit artikel over. Lees je mee? Dan maken we het graag wat concreter.

We vinden duurzaamheid belangrijk. Niet omdat het trend is, maar omdat we wijken willen bouwen die ook over tientallen jaren nog fijn zijn om in te wonen. Gezond en Gelukkig Leven en  Duurzaamheid, in de breedste zin van het woord, zijn thema’s die bij AM hoog in het vaandel staan. Energiezuinigheid helpt daarbij.

Circa 15.000 euro meer hypotheek mogelijk

De woningen van In de Fabriek krijgen allemaal een EPC van nul. EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt. Het is een getal dat aangeeft hoeveel CO2 je huis uitstoot. Hoe lager het getal, hoe zuiniger je huis is en hoe beter voor het milieu! De wettelijke eis is een EPC van maximaal 0,4. Ongetwijfeld dat dit in de toekomst wordt aangescherpt en dus ben je met een huis In de Fabriek klaar voor de toekomst.

Een groot voordeel van een EPC van nul is dat de financieringsmogelijkheden ruimer zijn. Volgens de laatste berichten kun je wel 15.000 euro meer lenen boven de gebruikelijke maximale financiering.

Duurzaam en comfortabel gaan hand in hand

Om een EPC van nul te bereiken moet je een aantal maatregelen treffen. De grootste winst is te behalen in de ‘schil’, zoals wij dat noemen. Dat betekent dat je het huis optimaal moet isoleren om geen warmte onnodig te verliezen. Daartegenover staat dan ook dat je een uitgebalanceerd ventilatiesysteem moet maken, zodat het klimaat binnen fijn is en blijft. Zonnepanelen leveren veel van de energie die nog wel nodig is voor verwarming en elektra. Verwarming gebeurt trouwens via vloerverwarming.

Vloerverwarming heeft als voordeel dat je geen ontsierende en ruimte-innemende radiatoren meer in huis hebt. Daarbij scheelt het aanzienlijk in de hoeveelheid stof die je in huis hebt. En wat dacht je van het comfort? Geen sloffen meer nodig, een aangename warmte!

Lagere energierekening

Goed, je nieuwe huis is dus comfortabel, je kunt meer financieren en ondertussen spaar je ook nog het milieu én je portemonnee. Een EPC van nul wil namelijk niet zeggen dat je helemaal geen energierekening meer hebt. Wel is het zeker dat deze rekening echt aanzienlijk lager zal zijn dan je gewend bent. Zeker als je dat vergelijkt met een jarendertigwoning of zelfs met een huis uit de jaren zestig.

Wil jij ook een energiezuinig huis in een duurzame buurt?

Ben jij om? En wil je ook zo’n uniek en duurzaam huis? Laat dan je gegevens achter op de site. Daar kun je gelijk aangeven in welke Muurwoning je interesse hebt. Handig, want zo krijg je precies de informatie die jij graag wilt. De verkoop start al in het voorjaar!

volg ons op facebook en/of Instagram. https://www.instagram.com/enka.ede/