13 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Directe verhuisplannen hadden Linde en Wilco niet direct. Ze keken wat rond, maar zochten niet actief. Tot er een mooi huis op Funda voorbij kwam. Helaas, dat werd hem niet. Er waren al 15 bezichtigingen en ze kwamen op een wachtlijst. Ditters Makelaars attendeerde ze op In de Fabriek Op Enka. “Als je een huis met karakter zoekt aan de rand van het bos, moet je dit eens bekijken!”

Linde en Wilco bezochten de website, bekeken de plattegronden en waren verkocht!  Linde vertelt er met een aanstekelijk enthousiasme over. “De muurwoningen in De Fabriek worden achter een 100 jaar oude gevel gebouwd, waardoor je huis een heel karakteristieke uitstraling heeft. Binnen geniet je van het comfort en de ruimte van nieuwbouw.”

In de Fabriek heeft het allemaal.

“Eigenlijk hadden we het Kazerneterrein in Ede op het oog. Op Enka kwam toevallig voorbij. Wat een geluk, want deze wijk blijkt dezelfde kwaliteiten te hebben en nog een paar aantrekkelijke extra’s. Ook hier vinden nieuwbouw, historische panden en het bos elkaar. De ligging is net iets gunstiger en de woningen zijn betaalbaarder, een fijne bijkomstigheid.”

Bos, station en centrum allemaal dichtbij

“We zijn al een paar keer naar de oude fabrieksmuur gewandeld. Je loopt hiervandaan echt zo het bos in. Dat is ideaal, want we hebben net een pup van 12 weken oud. Er is ook een losloopgebied. Daarbij loop je ook zo naar het station, waardoor we snel in Utrecht en Arnhem zijn. Handig als we en avond uitgaan, dan kunnen we de auto laten staan. Het centrum van Ede ligt op fietsafstand. Wat wil je nog meer?!”

Een huis met een loftgevoel

In de Fabriek komen woningen met verschillende indelingen, groottes en breedtes. Linde en Wilco kozen voor de muurwoning type J. Want hier zit de trap in het midden van het huis, waardoor je heel tof een woonkeuken kunt maken die op subtiele manier van het zitgedeelte gescheiden wordt.

Enka Ede“We hebben nu al drie keukenleveranciers bezocht, want we gaan hier echt iets unieks van maken. Je komt het huis binnen in de keuken. Je  kunt optioneel kiezen voor een entreehal, maar wij vinden dat open karakter juist tof. Het geeft een loftgevoel. Zeker als je bedenkt dat de begane grond 3,80 hoog is. Die hoogte vonden we ons trouwens lastig voor te stellen. Maar in Op Enka staan al huizen die zo’n plafondhoogte hebben, daar hebben we stiekem even binnen gegluurd. Zo mooi!”

Historische panden krijgen nieuwe functie

“Wat ik extra bijzonder vind, is dat mijn opa en oom vroeger in de Enkafabriek hebben gewerkt. Wilco is geboren en getogen Edenaar, dus we kopen een stukje van onze roots. Maar niet alleen ons huis heeft een stuk historie. Ook de Oranje Nassauschool en kinderopgvang komt in een van de oude panden in Op Enka. Ideaal trouwens: een school in je eigen wijk. De kinderen van Wilco blijven op hun school waar ze nu al zitten, maar als we gezinsuitbreiding krijgen, doen we de kleine zeker in Op Enka naar school.”

Het grote voordeel van nieuwbouw

Wat veel kopers van een nieuwbouwwoning aanspreekt, is het feit dat je alles op je eigen manier kunt doen. Zo is het ook bij Linde en Wilco. “Ja, we gaan hier echt ons thuis van maken en we maken daarbij dankbaar gebruik van de vele opties die worden geboden. Zo laten we de zolder indelen met 2 slaapkamers en plaatsen we de keuken op een andere manier. Oh ja, het comfort van een nieuwbouwhuis vinden we ook superfijn. Ook die vloerverwarming, uitstekende isolatie én…  voorlopig geen onderhoud! We kunnen echt niet wachten tot we de sleutel krijgen. Dit wordt echt genieten!”

En jij?

Ben je benieuwd geworden door het verhaal van Linde en zoek jij ook een groot, nieuw huis met oud karakter op een perfecte locatie? Er zijn nog enkele muurwoningen van het type J beschikbaar. Kijk maar eens op de website bij het aanbod van In de Fabriek!