14 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

De makelaar vertelt over zijn ervaringen en de invloed van de coronapandemie. Jorik Otten van Ditters Makelaars en Anne Drost-Zoutewelle van Verhage van Grootheest Makelaardij doen samen de verkoop van In de Fabriek. Een uniek plan aan de bosrand in Ede waar nieuwbouwwoningen achter een 100 jaar oude gevel worden gebouwd.

Het gaat goed met de verkoop

Als we Jorik spreken, is ongeveer 65% van de woningen verkocht en/of onder optie. “Dat is echt een mooie score. Want In de Fabriek is prijstechnisch niet voor iedereen weggelegd. Daarbij hadden we te maken met de uitbraak van coronapandemie toen we startten met de verkoop. Natuurlijk zijn er mensen daardoor afgehaakt. Ze vonden de onzekerheid rondom de situatie toch net iets te spannend. Het doet me goed dat er nog niemand heeft gezegd geen interesse meer te hebben in het huis door de indeling, afwerking of uitstraling. Eerlijk, bij dit project klopt dan ook wel alles. Dat zie je niet zo vaak.”

Wie kiezen voor In de Fabriek

“Mensen hebben jarenlang gewacht op dit unieke project. Zo leuk om ze nu aan tafel te hebben en ze te begeleiden bij de aankoop van hun droomhuis. Bijzonder is trouwens dat de helft van de kopers uit Utrecht, Amersfoort en Amsterdam komt. Zij kiezen voor In de Fabriek, omdat de prijs-kwaliteit beter is dan dit soort huizen in het westen van het land. Ook veel Op Enka bewoners hebben gewacht op dit plan. Ze verruilen hun kleinere woning of appartement voor een royale woning met karakter.”

Jorik vervolgt: “Vooral het feit dat Op Enka een historisch karakter heeft met veel oude, industriële gebouwen en dat je hier aan het bos woont met het station om de hoek spreekt heel veel kopers aan. Laatst vertelde een toekomstig bewoner me dat hij straks maar 10 minuten meer reistijd heeft om in hartje Utrecht te komen. En dat terwijl hij nu aan de rand van Utrecht woont.”

Mijn favoriet is nog beschikbaar

“Van de Muurwoning Type J hebben we nog een aantal woningen beschikbaar. Dat is grappig, want dit is mijn favoriet. Het unieke karakter van de buitenzijde van het huis zie je binnen terug in de hoogte, grote ramen en de niet alledaagse indeling. De trap zit in het midden van huis, waardoor je als vanzelf een grote woonkeuken aan de ene zijde van het huis hebt en een woonkamer die tuingericht is aan de andere. Die tuin ligt ook nog eens op het zuiden en voor je deur is het bos.”

Je hebt hier echt veel te kiezen

Naast Type J zijn er ook nog wat andere typen woningen beschikbaar die ook weer van elkaar verschillen in tuinligging. Jorik: “Dat maakt dat je echt wat te kiezen hebt. Ook de complete nieuwbouwwoningen van het type B die onderdeel zijn van In de Fabriek vallen erg in de smaak. Mocht je interesse hebben In de Fabriek, bel me dan even. Ook als je twijfelt of dit plan wel financieel haalbaar is voor je. Er is door de lage rentestand vaak veel meer mogelijk dan je denkt.”

AM streeft ernaar eind 2020 te starten met de bouw. Daar kijk ik enorm naar uit. Een mooi moment dat de kopers en belangstellenden zekerheid gaat geven.