23 september 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

We vinden duurzaamheid belangrijk. Niet omdat het een trend is, maar omdat het in Op Enka ook over tientallen jaren nog fijn wonen moet zijn. Wie een nieuwbouwhuis in ’t Hartogshof koopt, zit goed. Want ‘t Hartogshof is duurzaam. In deze nieuwsbrief leggen we uit wat je daaraan hebt. Ook in financieel opzicht. Want een nieuwbouwhuis kopen is aantrekkelijker dan ooit!

Nu de hypotheekrente en de energieprijzen gestegen zijn, is het slim om je in nieuwbouw te verdiepen. De hypotheekrente voor een nieuwbouwwoning en een bestaande woning verschillen in de basis niet van elkaar. Het is het totaalplaatje van vaste lasten dat telt. En dat totaalplaatje ziet er bij een duurzame nieuwbouwwoning een stuk gunstiger uit.

Wist je dat je met een nieuwbouwhuis honderden euro’s per maand op je energierekening kunt besparen? Dat komt door de bouwwijze én de techniek die wordt toegepast. We zetten het voor je op een rij.

BENG
’t Hartogshof wordt gebouwd volgens de eisen van BENG. BENG staat voor een Bijna Energie Neutraal Gebouw. De laatste eisen op het gebied van duurzaamheid ten aanzien van isolatie, ventilatie en verwarming. Zo ben jij klaar voor de toekomst. De isolatie in ’t Hartogshof is uitstekend, waardoor je in de winter veel minder hoeft te stoken. Daarbij blijft het bij warme zomers langer koel in huis en dus hoef je niet zo snel bij te koelen.

Verwarmen en koelen via de vloer
De warmte in de woningen en appartementen komt via een warmtepomp. Verwarmen én koelen gebeuren via de vloer. Vloerverwarming heeft als voordeel dat je geen ontsierende en ruimte-innemende radiatoren hebt. Daarbij heb je minder stof in huis. En wat dacht je van het comfort? Geen sloffen meer nodig in de winter én in de zomer aangenaam koel.

interieur stadsvilla
Impressie interieur Stadsvilla's

’t Hartogshof is gasloos
De woningen zijn gasloos. Ideaal, want hierdoor zijn de stijgende gasprijzen niet meer van invloed op jouw energierekening. Zoals je misschien wel weet, moet iedereen in 2050 van het gas af zijn, omdat de Rijksoverheid de CO2-uitstoot wil verminderen door over te stappen op duurzame energie. Wij zijn er klaar voor!

En we doen meer
We doen ook op andere vlakken duurzaam. Zo vangen we regenwater op dat kan worden gebruikt voor de groene binnentuin. Ook zorgen we voor voorbereiding van laadpunten. Zo kun je straks ook je elektrische auto of fiets thuis opladen. Wil je gebruikmaken van een deelauto of bakfiets? In de wijk is een mobile hub.

Wil je ook zo’n duurzaam huis? Schrijf je dan in als belangstellende. Naar verwachting starten we eind oktober/begin november met de verkoop van ’t Hartogshof.