11 oktober 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Bijna 20 jaar geleden startte de ontwikkeling van Op Enka. Toen nog een desolate plek met prachtige monumentale fabriekspanden. Die panden zijn gebleven en hebben een nieuwe functie gekregen. Om de Fabriekshal, het Kantinegebouw en de schoorstenen is een compleet nieuwe wijk gemaakt die mateloos populair is bij Edenaren én bij mensen uit grote steden. 

Vanwaar die populariteit? Een rondje door de wijk geeft antwoord op de vraag. Zowel de architectuur als openbare inrichting is hoogwaardig en met oog voor detail ontworpen. Daarbij heb je hier de Veluwe in de achtertuin én station Ede-Wageningen naast de deur. In 20 minuten ‘trein’ je naar Utrecht Centraal.

’t Hartogshof in de spotlight
Nu is Op Enka bijna af. Bijna! Want begin  november gaat ’t Hartogshof in verkoop. De presale is al gestart. Dit is het nagenoeg laatste project Op Enka met stoere eengezinswoningen en betaalbare appartementen rondom een prachtige binnentuin. In dit artikel zoomen we in op ’t Hartogshof. Wat maakt dit slotstuk van Op Enka zo bijzonder en waarom is nieuwbouw kopen nu interessanter dan ooit?

interieur woning

De nieuwe smaak van Op Enka
’t Hartogshof wordt een levendig, geborgen woongebied waar duurzaamheid en ontmoeten centraal staan. Het carrévormige gebouw biedt een enorme variatie aan woningen. Van royale townhouses van circa 165 tot 181 m2 en appartementen variërend van circa 49 tot ruim 96 m2. Deze diversiteit staat garant voor een aantrekkelijke variatie van bewoners waardoor er een gezellige en stadse dynamiek in het gebied ontstaat. 

Kijkje in ´t Hartogshof
´t Hartogshof ligt precies tussen het station en de woningen die al in Op Enka gebouwd zijn. Het carrévormige gebouw vormt de schakel tussen stads en dorps wonen. En dat zie je terug in alles. Loop straks langs het gebouw en zie hoe de stoere architectuur aan alle zijden mooi past bij de woningen en gebouwen die eromheen staan. Wandel vervolgens via de poort aan de Akulaan naar binnen en waan je in een andere wereld. 

Guus Schampers van MIX architectuur zegt er het volgende over: “Het bospark naast ’t Hartogshof en de natuurlijk omgeving van Op Enka heb ik het carré in willen trekken. Het binnengebied wordt een oase van groen – met parkeergelegenheid - waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen vrij spelen. Het bijzondere is dat de binnentuin echt heerlijk rustig is. Alsof de reuring op straat niet bestaat.”

Nieuwbouwkopen is gewoon slim
Nu de hypotheekrente en de energieprijzen gestegen zijn, is het slim om je in nieuwbouw te verdiepen. De hypotheekrente voor een nieuwbouwwoning en een bestaande woning verschillen in de basis veel niet van elkaar. Het is het totaalplaatje van vaste lasten dat telt. En dat totaalplaatje ziet er bij een duurzame nieuwbouwwoning een stuk gunstiger uit. Wist je dat je met een nieuwbouwhuis honderden euro’s per maand op je energierekening kunt besparen? 

interieur woning

BENG!
’t Hartogshof wordt gebouwd volgens de eisen van BENG. BENG staat voor een Bijna Energie Neutraal Gebouw. De laatste eisen op het gebied van duurzaamheid ten aanzien van isolatie, ventilatie en verwarming. Zo ben jij klaar voor de toekomst. De isolatie in ’t Hartogshof is uitstekend waardoor je in de winter veel minder hoeft te stoken. Daarbij blijft het bij warme zomers langer koel in huis en dus hoef je niet zo snel bij te koelen. De warmte in de woningen en appartementen komt via een warmtepomp. Verwarmen én koelen gebeuren via de vloer. Dus geen gas en geen stoffige radiatoren.

Nog meer duurzaamheid
Ook op andere vlakken is ’t Hartogshof duurzaam. Zo krijgt ’het carré een groen dak en vangen we regenwater op dat kan worden gebruikt voor de groene binnentuin. Ook zorgen we voor de voorbereiding van laadpunten. Zo kun je straks ook je elektrische auto of fiets thuis opladen op een eigen veilig en afgesloten binnenterrein Wil je gebruikmaken van een deelauto of bakfiets? In de wijk is een mobile hub.

Aantrekkelijk? Dan nu het woningaanbod
De presale is gestart, dus alle woningen en prijsranges staan op de website www.enka-ede.nl/woningaanbod. Neem even de tijd om rond te struinen, want het woningaanbod is heel gevarieerd. Van een startersappartement met 1 slaapkamer tot een appartement met 2 of 3 slaapkamers of een heel tof townhouse met 4 woonlagen. Je vindt het allemaal in ’t Hartogshof al vanaf € 249.900 v.o.n.

interieur woning

We komen eraan. Maak dus je woningvoorkeur kenbaar door je in te schrijven. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws, want de verkoop start naar verwachting de eerste week van november al.

Tot ziens OP ENKA.
 

AM bv houdt zich het recht voor om aanvullende condities/voorwaarden te stellen voor woningen in de groep bereikbare koop om de woningverdeling aan de hiervoor beoogde  doelgroep te optimaliseren en transparant te maken. Verkoop van (een deel) van een blok of het gebouw of een combinatie daarvan aan een institutionele belegger ten behoeve van verhuur van woningen behoort eveneens tot de mogelijkheden. De appartementen aan de gehele noordzijde van het gebouw (blok 1 en 5) zullen worden verhuurd.